ONTDEK SEVILLA OP DE FIETS

Een stad als Sevilla leent zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om Sevilla op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstocht door Sevilla met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Fietstours door Sevilla

In Sevilla kun je deelnemen aan verschillende fietstours. Deze fietstochten met gids (Nederlandstalig en bij sommige tours Engelstalig) kun je reserveren bij Baja Bikes. Dit bedrijf is gespecialiseerd in fietstochten in steden over heel de wereld. Dankzij het warme droge klimaat leent juist een stad zoals Sevilla zich uitstekend voor een fietstour. Dankzij de fiets kun je tijdens een rondleiding grotere afstanden overbruggen dan tijdens een rondleiding die te voet plaatsvindt. Hierdoor kun je vrijwel alle hoogtepunten van Sevilla op een vrij relaxte manier binnen een paar uur ontdekken.

Veruit de meest geboekte fietstocht is de ‘Highlights van Sevilla’ fietstocht. Hierbij ontdek je in drie uur tijd de belangrijkste hoogtepunten van Sevilla. Onderweg zijn er voldoende stops voor uitleg en foto’s. Uiteindelijk fiets je slechts zo’n zeven kilometer, waardoor dit een laagdrempelige fietstocht is die voor vrijwel iedereen prima te doen is.

Voor lekkerbekken is er de speciale Sevilla fietstocht met tapas. Tijdens de tocht is er een tapasstop waarbij je 3 tapas en een drankje geserveerd krijgt. Deze zijn bij de prijs inbegrepen. Het is een ideale manier om deze smaakvolle kant van Sevilla te ontdekken.

Onze ervaring met een fietstocht door Sevilla

Wij hebben tijdens een meivakantie de ‘Highlights van Sevilla fietstocht’ door Sevilla gedaan met onze tienerdochters. Hiervan is een uitgebreid verslag met veel foto’s gepubliceerd in het verhaal Sevilla in één dag: Sevilla op de fiets.

Reserveren is verplicht

Vooraf reserveren is een must. Zonder reservering kun je niet mee. Voor de Nederlandstalige Sevilla Highlights Tour geldt dat deze soms vrij snel uitverkocht zijn en dat op tijd reserveren daarom wel handig is. Dat is echter zonder risico, want je hoeft niet vooraf te betalen en je mag gratis wijzigen of annuleren. Mocht het weer je niet aanstaan dan cancel je de trip gewoon of je verschuift hem naar een andere dag. Als er regen valt tijdens de fietstocht dan zijn er ook gratis ponchos beschikbaar.

BEKIJK ALLE FIETSTOURS IN SEVILLA

Fietstocht in Sevilla