SEVILLA BEZOEKEN MET KINDEREN

Als je een stedentrip met je kinderen wilt boeken dan is kun je Sevilla absoluut in je overwegingen meenemen. Wel zouden we de heetste maanden (juni, juli en augustus) vermijden met jonge kinderen. Het is dan erg warm in de stad en verkoeling is er amper te vinden. Het moet toch ook een leuk uitje zijn zonder al teveel beperkingen?

Reis je met kinderen naar Sevilla? Dan is er voldoende te doen wat de kinderen (ook) leuk vinden. Dit is een kleine greep uit leuke attracties en bezienswaardigheden voor kinderen:

• Niet ieder kind houdt van musea en historische bezienswaardigheden. Toch vinden kinderen vanaf een jaar of acht tot tien het Real Alcázar vaak wel mooi en indrukwekkend. Als je het bezoek niet te lang laat duren kun je dit met veel kinderen prima bezoeken.
• Het Parque de María Luisa is een fraai stadspark met verschillende waterpartijen en veel bomen- en plantensoorten. Ook voor kinderen is deze plek volop genieten. Er zijn speeltoestellen aanwezig of je kunt een vierwielfiets huren waarmee je het park kunt ontdekken.
• Er zijn weinig kinderen die het niet leuk vinden om met de paardenkoets Sevilla te ontdekken. Deze klassieke Spaanse koetsen vertrekken onder andere vanaf de Kathedraal van Sevilla. Een ritje duurt gemiddeld zo’n drie kwartieren. Prijzen beginnen bij 45 euro.
• Wil je in korte tijd veel hoogtepunten zien, maar niet teveel lopen met kinderen? Kies dan voor een fietstocht met Nederlandse gids als je al wat oudere kinderen (>10 jaar) hebt of bekijk Sevilla vanuit een hop-on-hop-off toeristenbus. Je mag hierbij uitstappen en later weer instappen, maar je kunt ook blijven zitten en vanuit de bus Sevilla bekijken.
• Als er een stad is waar de flamenco volop te beleven is, dan is het wel in Sevilla. De wijk Triana wordt als bakermat van de flamenco beschouwd. Hier kun je dan ook op verschillende plekken flamenco-optredens zien. Deze beginnen echter vaak op een vrij laat tijdstip, waardoor er met kinderen vaak gekozen wordt voor een flamencoshow in het centrum van Sevilla. Dat kan bijvoorbeeld bij Casa de la Guitarra of bij Casa de la Memoria. Beide zaken geven 2 shows per avond: om 19:30 en 21:00 uur.
Isla Mágica is een pretpark dat aan de noordwestelijke kant van Sevilla ligt. Tegen een vast bedrag per dag kun je onbeperkt genieten van alle attracties die dit park te bieden heeft zoals achtbanen, een wildwaterbaan en andere attracties. Ook worden er dagelijks verschillende shows opgevoerd. Bij Isla Mágica ligt ook Agua Mágica. Dit waterpark is los te bezoeken, maar kan ook in combinatie met Isla Mágica bezocht worden. Geniet hier van waterglijbanen, een waterspeeltuin voor de jongere kinderen en een grot golfslagbad.
• Aan de noordoostkant van Sevilla ligt een tweede waterpark: Aquapolis. Dit waterpark kent waterglijbanen in verschillende categorieën, je kunt ook hier van een golfslagbad genieten en er is een minipark voor kleinere kinderen.
Plaza de España is zo mooi dat het op jong en oud indruk maakt. Je kunt het kanaal op het plein verkennen met een roeibootje. Deze kun je voor 35 minuten of een uur huren. Wij hebben onze kinderen het roeiwerk laten doen en zelf heerlijk ontspannen van het uitzicht genoten.

Sevilla met kinderen

• Door de bijzondere vorm en het zeer mooie uitzicht op Sevilla is een bezoek aan Metropol Parasol ook met kinderen een zeer geslaagd uitje. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar boven.
• Een dagje naar de dierentuin? Natuurlijk kan dat in Sevilla ook! Deze ligt echter niet in het centrum van Sevilla, maar een kleine dertig kilometer ten noorden van het centrum. In MundoPark kun je verschillende diersoorten bewonderen.
• Een mooie manier om Sevilla te bewonderen is vanaf het water. Dat kan op twee verschillende manieren. De meest relaxte manier is door middel van een ongeveer één uur durende boottocht. Deze rondvaartboten vertrekken meerdere keren per dag vanaf de kade net ten noorden van de Torre del Oro, aan de Paseo Alcalde Marqués del Contadero. Wat sportiever en uitdagender is om Sevilla te bekijken vanuit een kajak. Je kunt een twee uur durende kajaktocht boeken inclusief uitleg en uitrusting.
• Voor kinderen is het ontdekken van nieuwe smaken en gerechten uitdagend, maar ook spannend. In een stad als Sevilla kun je door middel van tapas (kleine gerechtjes) je kinderen kennis laten maken met de geweldige Spaanse culinaire wereld zonder dat ze een groot gerecht persé op moeten eten. Door samen alles te delen maak je met je kinderen een leuke en smakelijke ontdekkingsreis. Vraag de ober vooral ook naar de specialiteiten van het huis.

Sevilla tijdens de schoolvakanties

De vraag is tijdens welke schoolvakantie je Sevilla het beste kunt bezoeken. Als je kijkt naar de prijzen in Sevilla dan zijn de herfstvakantie, in iets mindere mate de kerstvakantie en vooral de voorjaarsvakantie het meest interessant. Kijk je naar het weer dan zouden we vooral de meivakantie en de lange weekeindes van Pinksteren en Hemelvaart aan durven te bevelen. Tijdens katholieke feestdagen zijn winkels echter veelal gesloten en ook voor musea, monumenten en attracties is het even goed uitzoeken of deze open zijn.

In de zomervakantie is het ronduit te warm om met kinderen Sevilla te bezoeken. Het kan wel, mits je zorgt voor voldoende beschutting en veelal de koelte van gebouwen opzoekt. In de zon is het echt te heet in de maanden juli en augustus.

Mocht je met Pasen naar Sevilla willen gaan dan moet je weten dat dit voor de katholieken de meest belangrijke feestdagen zijn. Dat begint al een week voor Pasen,op Palmzondag. Dit is de start van de Semana Santa, de heilige week. Dit is een week van processies en andere rituelen waarbij het dagelijks leven in Sevilla flink op zijn kop staat. De hotelkamerprijzen liggen in deze week vaak ook wat hoger.

Twee weken na Pasen volgt de belangrijkste feestweek voor Sevilla: het Feria de Abril. Laat je door de naam niet foppen, want deze feestdag kan behalve in april ook in mei gevierd worden. Dat komt omdat de data waarop Pasen valt ook flexibel zijn. Hoewel Feria de Abril vooral gevierd wordt op een groot terrein in de wijk Los Remedios, merk je in de stad zelf ook wel dat er iets gaande is. Het zijn vooral de hotelkamerprijzen die in deze week flink stijgen. Als dit feest tijdens de meivakantie valt dan moet je echt zeer ruim van tevoren je accommodatie boeken.

Sevilla door de ogen van een kind